Livsstilsmässan - Halmstads TeaterTeatret

Den 3-4 oktober var det igen Livsstilsmässa, denna gång i Halmstad.

PetersHemsida2

Det var roligt att vara tillbaka i staden som Peter Wahlbeck håller varm med sina överraskande infall och utfall om det andliga och allt möjligt mellan himmel och jord och utanför. Vi såg fram till att hälsa på Peter igen. Här ser man ”Wahlbecks livs galleri” i Halmstad, där Peter säljer sin andliga näring.

 

 

Ja, det är ju inte bara ett skämt. Det är verkligen hög tid att uppmärksamma hur viktigt den andliga födan är för människors hälsa. Konst och andlighet måste integreras på alla nivåer i samhället om inte slutligen samtliga människorna skall ”gå i väggen”. Människan lever inte av bröd enbart. Denna yttre ”packning”, alltså det vi kallar för ”mat” som vi tills vidare är så väldigt fokuserad på, kommer få en hel annan betydelse allt eftersom vi förstår hur det i verkligheten är, att det är det levande andliga  innehållet i denna yttre ”packning” som ger oss näring. Vi kommer inrikta oss mer och mer direkt på den andliga födan, och födan kommer mer och mer lämna dråpsprincipen (matsmältningen är huvudsakligen baserat på den dödande principen i vår mikrovärld).

Informationsarbetet om Tredje testamentet äger rum i olika offentliga miljöer. Bibliotek är det föredragna stället därför att alla Martinus böcker numera finns på biblioteken. Det är såklart naturligt att informera om denna hittills okända författare där böcker av denna författare finns. Ett annat naturligt ställe är miljön där människor träffas som har intresse av andliga frågor, hälsa och livsstil.

 

Teatret

Tredje testamentet har flera gångar presenterats på Livsstilsmässan. Denna gång ägde mässan rum i Halmstads Teater mitt i centrum.

Det gäller vara på plats där folk finns och här var det gott om folk. Lördag och söndag morgon stod folk i kö redan innan dörrarna öppnades.

 

Utställningen var denna gång en liten skiljeväg, bredvid ”roll-upp'en” och olika informations broschyr och böcker.

Det var inte så väldigt kvantitativt stort intresse, men det var absolut stort kvalitativt intresse på så vis att de som kom på föredragen, eller som kom fram och ställde frågor var väldigt intresserade och vi fick långa samtal.

Många skulle hem efteråt och undersöka vidare. Vi behövde inte sälja Tredje testamentet, det kan folk hitta själv på bibliotek eller köpa på nätet.

Utstallningen2


Det var fina auditorium och det gav oss flera möjligheter att presentera Martinus värk ordentligt, dvs. med Power-point presentation och efterföljande frågestund. Föredraget: ”Det finns ingen död – introduktion till Tredje Testamentet” gavs varje dag och på söndagen blev det en helt speciell stämning, vilket jag tror vi alla kände. Det är en väldigt viktig stund när vi första gång presenteras för påståendet att den andliga delen av livet nu kan baseras på vetenskap, en vetenskap som förklarar hur det inte är naivt att vara god, varför vi lever och vart vi kommer från och till, för inte att säga frågan om Gud. Det är fint att vara med om att få presentera Martinus verk på respektfull sätt.

Mgranne2

Som alltid när man tar Martinus verk ut i världen upplevde även vi lite ovanliga sammanträffande.

Här ser man till ex våra granne på Mässan, Pawan Kumar Mishra som kom den långa vägen från New Delhi för att hålla föredrag och ge konsultationer i Vedisk astrologi, alltså en astrologi som inkluderar tidigare och kommande liv.

 

Pawan kallar sig ”Your wake-up assistant” och han var inget tråkigt sällskap. Här håller Pawan föredrag och förklarar genom sina underbara roliga anekdot. För honom, liksom för hela det indiska folket, är det ingen nyhet att vi lever igen och igen.

PawanVedicAstrologist

 

Vi kom även i samtal med en annan indisk man på mässan som sålde smörgåsar, men var nyutbildad ingenjör. Han kunde berätta om  automatiseringsteknik och andlighet i samma veva. Här fanns inget av den rädsla för andliga frågor som kännetecknar den moderna nordiska människan.
 
Men det största sammanträffande var, att Pawan, astrologen, redan innan han såg vår presentation började berätta om sin bok på 700 s. redo att ges ut. Ämnet? Jo, en berättelse om rötterna under hans egen andliga tradition många hundradtals år tillbaka och fram till idag där de väntar på Maitreya Buddha som skall komma. Hans bok handlar alltså om denna ”återkomst” som profetian om Maitreya beskriver. Den som tror på ”tillfällighet” kan börja här…
Det är nog ingen tvekan om, att denna profetia pekar på Tredje Testamentet. Men det behövde jag ju inte säga, man behöver inte slå in öppna dörrar. Jag tyckte om att höra Pawan berätta och han ställde också många frågor till dom kosmiska analys. Kvalificerade frågor utan misstro. I Indien är det en självklarhet, att det finns profeter som kommer med andliga gåvor till människorna precis när dom behöver det, och det är ju det som har hänt i och med Tredje testamentet. Ja, det blev långa djupa samtal och det skall bli spännande att se vad som kommer hända med Pawans bok.
 
Att sprida kännedom om Tredje Testamentet är en enkel process. Man förklarar, att det finns och vad som påstås i verket i stora drag. Det gäller att behärska sin egen entusiasm lite. Man är ju inte försäljare och den moderna lyssnaren vill inte suggereras. Hen blir motiverad i den grad man lyckas beskriva den klippfasta kärleksfulla logiken i de kosmiska analyserna. Sen är det upp till folk själva att undersöka vidare via broschyr, hemsidor och böcker mm. Det tar tid att smälta en ny världsbild.
 

Skiljevaggen

Som hjälp för att få en snabb introduktion gjordes till denna mässa en liten skiljevägg som fick plats inom våra 4 kvadratmeter. Skiljeväggen är en liten kort utgåva av ”Fönster mot evigheten” där den röda tråden i Martinus verk kan presenteras kort. Jag hade valt ut några symboler och skrivit ut texter på skrivaren. Enkelt.

På ett bord bredvid kunde en dator visa informationsfilm när det var föredrag.

Dator

Det finns numera många bra informationsfilmer om Martinus verk som fritt kan användas av alla. Vi kan rekommendera dessa neutrala presentationer som alla kan använda till information eller till att sprida via sociala medier. Klicka på bild (kort eller lång) för att komma till filmen:

SvFramsida SvllitenFramsida
LÅNG VERSION - länk: http://youtu.be/AqQ-SSGllCc KORT VERSION - länk: http://youtu.be/mGuEKgOTLrU


 
Dessa filmer finns redan på 4 språk och blir just nu uppdaterade. Det är nya svenska versioner på väg. Snart finns därför nya Youtube länkar från denna sida. Ifall din länk inte funkar längre, kolla igen på hemsidan här och du hittar en länk till nya version.
 
Ja. Allt som allt en givande helg med många upplevelser och nya vänner. Det är bara att tacka...
 
Sören