Kära Martinusvänner!

Inför lata, sköna, sommardagar kommer här en lägesrapport om informationsarbetet kring Tredje testamentet.

Vi har på sätt och vis valt den svåra vägen. Vi talar klartext om Martinus verk. Det är vi rätt ensamma om, ännu så länge. Men om folk börjar läsa själva, så finner man att det finns goda skäl för det vi säger. Läser de inte, så är intresset inte så stort och då kan det vänta. Verket finns ju och möjligheten att få ta del av det försvinner inte. Och det går som bekant inte att dölja verkets titel. Den kan ingen undgå. Vi kan bara hjälpa till med spridningen och förklaringar, för dem som är mottagliga.

Här ett citat där Martinus rent spontant säger några ord om sitt verk och mission. Det är från den 22.e januari 1974.

”Åndsvidenskab er jo noget evigt ... Jeg har jo bare begyndt at opleve det, eller ... det er ikke noget, jeg i den grad har fundet på ‐ eller sådan ... hvis det var en opfindelse, jeg havde lavet. Men det er jo ikke en opfindelse, ‐ det er jo noget, der eksisterer. Kristus havde begyndt med det. Og det er fortsættelsen af hans. Altså, det skal i sig selv hedde kristendommen. Jeg mener altså, at den ny verdensepoke ‐ det er kristendommen. Det er kristendommen, der kommer frem og afløser Mosesepoken”.

Orden uttalas som sagt helt spontant vid ett samtal med vännerna. Det var vid denna tid Martinus arbetade med att förklara titeln Tredje testamentet och avtäcka verket för allmänheten.

Vi känner därför att vi är i kontakt med Martinus intention. Kärnan i hans mission. Dokumentationen av allas evighetsnatur och odödlighet. Dokumentationen av det levande världsalltet, Den evige gudomen i vilken vi alla lever, röres och är. Allkärlekens fundament. Allmagtens fundament. Allvisdomens fundament.

Ja, det är stora ord! Men sådan är nu en gång Martinus.

Vi har samlat på oss en hel del erfarenheter. Utställningen ”Ett fönster mot evigheten” har rest på biblioteken, från norr, Haparanda, till söder, Kristianstad. Det var inte så farligt… Inga motdemonstrationer än.

I förhållande till att vi kommer med något så ovanligt, nytt och främmande, jämfört med tidsandan, så måste vi säga, att vi blivit väl mottagna. Utställningarna har satt fart på biblioteken. De får gå ner i sina valv och plocka fram martinusböckerna igen. Studiegrupper har aktiverats. Det har faktiskt fungerat som en inspirerande impuls. Tidningarna har skrivit om verket. Begreppet Tredje testamentet har blivit synlig för miljoner tidningsläsare. Allting har ju en början! Ni ser resultaten på vår hemsida, www.tredjetestamentet.se , klicka på lokala aktiviteter.

Vi fortsätter på denna linje. Nu förbereds en uppföljning i det nordliga Sverige till hösten. Vi står till tjänst, om de så önskar. Kommande utställningar i höst är i Ulricehamn och Lysekil. För 2019 finns redan utställningar bokade.

Informationsarbetet styrs av Thor Gjörvad. Han arbetar systematiskt med att få ut budskapet i samhället. Nu först på gräsrotsnivå och när detta fundamentet blir bärkraftigt nog, tas processen upp på riksnivå. Thor har erfarenheter av den slags processer, som kräver en hel del uthållighet och målmedvetenhet. Hittills har det lyckats över förväntan. Thor bor och arbetar utifrån Ängelsberg. I sitt kafé och galleri inbjuds olika grupper och här kan man också se utställningen; "Ett fönster mot evigheten".

Har ni kontakt med ett lokalt bibliotek och vill flörta med dem om att få sätta upp en utställning, så är inget bättre. Utställningen finns färdig att hänga upp, med kompletterande informationsmaterial. Man får faktiskt också med sig hela utställningen hem, presenterad i broschyrformat.

Kontaktperson till stöd, är Thor Gjörvad. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med dessa glimtar från informationsarbetet, ber vi att få tacka för stödet vi fått genom åren.

Vi är snart i behov av att trycka mer info-material som broschyrer, rollupps, mm. Så vill ni fortsatt stödja informationsarbetet ser ni nedan vart ni vänder er.

Bg: 375-7325.
Swish:123 440 1857. Från utlandet:
IBAN: SE3950000000051531192238 SWIFT: ESSESESS

Tack! Allt gott önskas!

Varma hälsningar från Stiftelsen Tredje Testamentet

Rolf Elving, Eva-Marie Wallgren, Christer Malmström, Harald Berglund, Lars Lundell, Thor Gjörvad, Lasse Smedlund.

 

Vill du ha våra Nyhetsbrev som e-post? 
De kommer två gånger per år. Maila i så fall ditt intresse till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Stiftelsen Tredje Testamentet
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Website: www.tredjetestamentet.se
Address: c/o Eva-Marie Wallgren, Solarvsplan 18, 436 43 Askim.
Ta bort mig från utskickslistan: Unsubscribe