Kära Vän!                                                                                            Redo för att höra lite om informationsarbetet kring Tredje testamentet? Något senare än vanligt denna sommar, men ändå ack så välment….

Primus motor på fältet har i många år varit Thor Gjörvad. Ett flitigt bi som för ut budskapet på mässor och bibliotek. Thor är bra på att upptäcka ”blommorna”, samla in information om var de finns och hur man får audiens. Utan Thors hjälp ingen ”pollination” och utan den inga nya ”växter”. Eller ”honung”. Inte minst viktigt är kunskapen om hur informationen förs vidare via media - radio, tv, dags- och veckopress.

Vi har också annonserat. För 5.000: - fick vi i under två år annonsen: ”Nya svar på eviga frågor”, med direkt koppling till vår hemsida, i Alternativjournalen som har ca 5.000 läsare varje vecka.

Gefle Dagblad och Arbetarbladet uppmärksammade utställningen i september förra året med bilder och symboler. Vi talar om helsidor. Inga annonskostnader. Gefle Dagblad har en upplaga på 29.000 ex och Arbetarbladet på 27.500 ex. En sammanlagd upplaga på 56.500 men förmodligen över 100.000 läsare. Utställningen ägde rum på stadsbiblioteket i Sandviken. Under Thors nu snart 9-åriga verksamhet, med mer än 30 utställningar på bibliotek och lika många mässor, menar vi att uppskattningen blir en miljonpublik. Dokumentationen kan läsas på hemsidan www.tredjetestamentet.se lokala aktiviteter.

I Ängelsberg har Thor i sitt cafégalleri visat utställningen: ”Ett fönster mot evigheten”. Utställningen är permanent. I sommartid har den kunnat åtnjutas med kaffe och dopp. Liknande utställningar finns i Holmsjö samt på Skärva herrgård, Karlskrona.

Vi samarbetar med systerfonden i Danmark. Här sprids budskapet om Martinus verk i de stora ”byarna”, Köpenhamn, Aarhus, Aalborg, Odense och många fler. Studiegrupper startas och mässorna fungerar som en mötesplats, där intresserade träffas och nya kontakter skapas. Lokala aktiviteter stöds och aktiveras. Vi deltar som supportrar en återkommande kursvecka i Odense med ett 60-tal deltagare, plus ett 20-tal tillkommande åhörare vid kvällsföredragen.

Fonden Det Tredie Testamente i Danmark har också utställningar i Frankfurt, världens största bokmässa, och nu senast i London.

Kommande aktiviteter. Utställningen: ”Ett fönster mot evigheten” visas på Hallstahammars bibliotek fr o m den 24 augusti i år. Den pågår i tre veckor. Här samarbetar vi med Daniel Lundberg och Adolf Preinfalk. Dessa två bemannar utställningen och ledsagar nyfikna.

Ja, kära Vänner! Med denna bild av aktiviteterna vill vi tacka för ert stöd* och uppmuntran med förhoppningen om fortsatt god vind och gott samarbete. Varma hälsningar.

Stiftelsen Tredje Testamentets styrelse

PS! Om någon önskar hjälp med att själva göra en utställning, så finns allt material fritt att få från oss. Thor hjälper gärna till om så önskas, när det gäller kontakter med kommuner, press mm som han är duktig på. Hör i så fall av er till Thor, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

*Plusgirot har ändrat sina rutiner, varför vi fr o m oktober ej kan föra över pengar från Pg till den bank som förvaltar våra gåvomedel. Vi lägger därför ner Pg som ersätts med Bg som har numret: 375-7325. Adressat: Stiftelsen Tredje Testamentet.