Program tidigare år

 

 program2011_2.jpg

 

 

Höstens program 2011

Klicka på bilden och ladda ner eller läs program nedan.


 


 

 

Öppet hus och guidad tur genom utställningen 'Ett fönster mot evigheten'
- alla veckor utom:  v 44 (lov). Tis-Fredagar kl. 17-19 (onsd. kl 17-1830)

Onsdager kl 17-1830 är det även introduktionsföredrag med symboler.
Kom oanmäld eller anmäl dig på:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Studiecirkel för alla. Vi använder Livets Bog I och symbolerna. Søren Jensen

Tisdagar kl 1830-20.45 - Läs mera här. 

Studiecirkel Livets Bog 7. Gruppledare: Göran Almqvist

Torsdagar kl 19-21 från den 1 september. Vidare information: 0302-12193.

 

Möte med frivilliga medarbetare

Allt vilar på ideellt arbete av frivilliga, så vi har inga löner eller anställda.
Vi träffas sista gång denna termin lördag den 12.
november

Du är välkommen!


  

 

FÖREDRAG OCH ARRANGEMANG - HÖSTEN 2011 PÅ STIFTELSEN
Adress i Göteborg: Eklandagatan 6 -  v. KorsvägenPris: Föredrag och filmvisning 50:-


Lördagen den 3 september kl 14: möte med frivilliga

Lördagen den 3 september kl 16: 
Föredrag av Göran Almqvist: ”Ett fönster mot evigheten”.

Nya svar på livets eviga frågor. Varifrån kommer vi och vart är vi på väg? Är döden blott en illusion eller lever vi många liv? Är karma eller orsak/verkan-lagen en realitet? Finns en högre makt? Ja, frågorna är många och Martinus svar både logiska och optimistiska. Välkommen och gör en egen bedömning.

Lördagen den 10 september kl 16: 
Föredrag av Claus Möller: ”Mythos och logos”

Kan vårt behov av att se mening och sammanhang i de existentiella frågorna förenas med ett rationellt vetenskapligt tänkande? Tredje testamentet vänder upp och ner på vår tids konflikt mellan vetenskap och religion.

Lördagen den 17 september kl 16: 
Föredrag av Rolf Elving: ”Pedagogiken i Livets Bog”

Rolf skriver: ”Inte så få finner det jobbigt att läsa Martinus texter, inte minst huvudverket, Livets Bog. Det hoppas jag kunna ändra på...” Rolf Elving var Martinus sista elev och nära vän under de tio sista åren när Martinus verk avslutades, varefter det gavs ut under sin verkliga titel, Tredje testamentet.

Den 22-25 september (tors-sön) är Stiftelsen Tredje Testamentet på plats
på Bokmässan i Göteborg. Samtidigt är det presentation på Stiftelsens lokal kl 17

Du hittar vår monter på H04:12 utanför kongress- och bankettsalen.


Lördagen den 1 oktober kl 14: möte med frivilliga

Lördagen den 1 oktober kl 16: 
Föredrag av Olle Selin: ”Naturmedicin, hälsa, healing och naturlig återhämtning”.

Olle Selin, diplomerad homiatriker och naturterapeut, delar med sig av sina erfarenheter som naturmedicinare under 30 år. Olle känner även den kosmiska världsbilden väl och har i sitt praktiska liv använt den till att förstå bakgrunden till de olika orsakssammanhang i kropp och själ som han kommit fram till. OBS! Olles specialitet är irisdiagnostik. För dem som så önskar finns tillfälle, att direkt före eller efter föredraget, få en översiktlig irisanalys som ger information om grundläggande konstitution (individuell kroppsbyggnad och funktion) med därtill anpassade råd för lämplig hälsouppbyggande livsföring.

Lördagen den 15 oktober kl 16:
Föredrag av Ingemar Fridell: ”Äktenskap och allkärlek”

I vår tid känner sig många förvirrade i fråga om sexualitet, parrelationer, könsroller och det äktenskapliga livet. I sina polanalyser förklarar Martinus den djupgående mentala förvandling som påverkar alla människor och ger oss samtidigt en form för kosmisk sexualupplysning som hjälp och vägledning. Syftet är att den brytningstid som vi upplever skall förlöpa på ett så smärtfritt och kärleksfullt sätt som möjligt.

Lördagen den 22 oktober kl 16:
Föredrag av Ilene Stenson: ”Kosmisk hälsa, –minsta dödandets lag”

Ilene är trots sin ålder 68 år en sann energibomb. Kanske därför att hon lever som hon lär? Ilene har genom 40 år hållit workshops om levande föda och personligen hjälpt många människor till en bättre hälsa genom ekologi, veganism, tarmrening, zonterapi, reinkarnationsterapi, – you name it. Lyssna på föredraget och ställ efteråt dina frågor till Ilene eller andra deltagare som har insikter i det kosmiska perspektivet på hälsan.

Lördagen den 29 oktober kl 16: 
Föredrag av Christer Malmström: ”Natur- och andlig vetenskap, –
kvantitets- och kvalitetsvetenskap?”

Båda är lika nödvändiga i skapelsen av en bättre värld. Tillsammans ger de resultat som alltid är till nytta och glädje. Hur kan man använda dem?


Vecka 44  Ingen aktivitet p g a novemberlov och helgdag.

Lördagen den 12 november kl 14: möte med frivilliga


Lördagen den 12 november kl 16: 
Filmvisning: "Vilna, min älskade" av Lena Israel.

Lena är filmare och lärare inom filmutbildning. Hennes film är en inre poetisk dokumentär som handlar om rum, tid, kropp och minne. Under sin bröllopsresa till Vilnius kom Lena och hennes man helt oväntat i kontakt med minnen av en tidigare reinkarnation. Filmen varar en timme, och efteråt har vi möjlighet att tala med Lena och även ställa frågor.

Lördagen den 19 november kl 16: 
Föredrag av Harald Berglund: ”Vår relation till våra mikroväsen”.

I vårt dagliga liv samspelar vi inte endast med människor och andra levande varelser i världen runt kring oss, utan vi är också i ständig kontakt med en ocean av individer i den s k mikrovärlden. Denna värld är och finns i vår organism. Att lära känna mikrovärlden och vår inverkan på denna är av största betydelse för att kunna lära att ”älska sin nästa".

Lördagen den 26 november kl 16: 
Föredrag av Ole Ingolf Nyrén: ”Naturen som läromästare”

Om Guds och människors design. Nästan allt vi lär oss, lär vi av naturen. I alla tider har människan kopierat eller apat efter naturen. När vi skapar något vet vi att det finns en tanke, idé och plan bakom, men när naturen skapar tror vi att det är slumpen. En utbredd uppfattning, trots att naturens uppfinningar är både fiffigare, elegantare och mer komplicerade än det bästa vi människor kan åstadkomma. – Ole har skrivit boken ”Vad lika vi är! – Slump eller avsikt?”

Lördagen den 10 december kl 16: 
Föredrag av Claus Möller: ”Julevangeliet, –ett ljus i mörkret”

Julevangeliets berättelse och budskap om fred och frid på jorden och kristusbarnets födelse är en symbol för alla människors andliga födelse. Där har vi också fått ta del av tre vise mäns, Buddha, Kristus och Muhammeds kärleksgåvor inför vår egen andliga resa och utveckling. Kom och ta del av Tredje testamentets syn på julbudskapets mysterium.

 

Du kan även nå oss på tel 031-18 36 65 - eller kontakta oss här.

 

 

 

Studiegrupp Livets Bog 1 med Søren Jensen - för alla intresserade oavsett förkunskap!

Tisdagar kl 1830-20.30 från den 29 augusti

 

Välkommen du som vill lära känna Martinus kosmiska analyser – men också du som redan har läst en del i Tredje Testamentet. Om du är intresserad, skicka ett meddelande till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Du kan också ringa mig på 0705708936.

Via TT/Livets Bog av Martinus kan man lära sig läsa lika lätt i den riktiga livets bok, dvs den praktiska verklighet vi lever och rör oss i – och agera med logik dvs kärlek.

Symbolerna ger en underbar överblick över den kosmiska världsbild - som är ämnet för denna studiegrupp. Formen är samtal, analyser av Livets Bog, symboler och frågor med dialog samt fokuserade studier. Den som vill, får även lära sig att neutralt och sakligt informera om TT. Du kommer att få en överblick över Martinus verk och den kosmiska logik den representerar. Våra redskap är introduktions- och skolmaterial och Martinus egna texter och symboler, Tredje Testamentet. Här lyfts livets små och stora frågor från mystik och tro fram till logik och klarhet. Kärleken får logiskt fundament – varför den andliga vetenskapen därigenom blir grunden till den nya världskulturen. Ett storslaget påstående!

Det skall bli härligt att se dig med!

 

 

 

 

 

 

 

 

Informationscentrum Göteborg
   Eklandagatan 6 v. Korsvägen


 program2011.jpg  

Vårens program 2011Öppet hus och guidad tur genom utställningen 'Ett fönster mot evigheten' börjar den 31 januari:

Varje mån, tis, ons och tors kl 17-19, varannan fredag (jämna veckor) 17-19. Onsdager kl 17-19 är det även introduktionsföredrag med symboler. Från 31 januari, alla veckor utom vecka 8 och 16 (semester). Kom oanmäld eller anmäl dig här: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Studiegrupp med Søren Jensen - för alla intresserade oavsett förkunskap!

Grp. 1 Tisdagar kl 18-20.15 från den 1 februari
Grp. 2 Onsdagar kl 19-2115 från den 19 januari

Välkommen du som vill lära känna Martinus kosmiska analyser – men också du som redan har läst en del i Tredje Testamentet. Skicka ett meddelande till mig om du är intresserad: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Du kan också ringa mig på 0705708936 – eller komma spontant.

Via TT/Livets Bog av Martinus kan man lära sig läsa lika lätt i den riktiga livets bok, dvs den praktiska verklighet vi lever och rör oss i – och agera med logik dvs kärlek.

Symbolerna ger en underbar överblick över den kosmiska världsbild - som är ämnet för denna studiegrupp. Formen är samtal, analyser av text, symboler och frågor med dialog samt fokuserade studier. Den som vill, får även lära sig att neutralt och sakligt informera om TT. Du kommer att få en överblick över Martinus verk och den kosmiska logik den representerar. Våra redskap är introduktionsmaterial och Martinus egna texter och symboler, Tredje Testamentet. Här lyfts livets små och stora frågor från mystik och tro fram till logik och klarhet. Kärleken får logiskt fundament – varför den andliga vetenskapen därigenom blir grunden till den nya världskulturen. Ett storslaget påstående!
Det skall bli härligt att se dig med!

 

Studiegrupp Livets Bog 5. Gruppledare: Göran Almqvist

Torsdagar kl 19-21 från den 13 januari. Vidare information: 0302-12193.

  

 

Möte med frivilliga medarbetare

Allt vilar på ideellt arbete av frivilliga, så vi har inga löner eller anställda.

Vi träffas första söndagen i varje månad kl 17-18 (men kolla i kalendern om det är ändring av programmet). Du är välkommen.
 


FÖREDRAG OCH ARRANGEMANG VÅREN 2011 PÅ STIFTELSEN


Pris föredrag 50:-
Möte med inbjuden gäst är gratis, men fika kostar 20:-
Seminarium 150:-

Vecka 1:
Söndagen den 9 januari kl 17: möte med medarbetare (alla är välkomna) - i fortsättningen första söndagen i månaden!

Vecka 2:
torsdagen den 13 januari kl 19: studiecirkel börjar - Göran

Lördagen den 15 januari kl 16: En guldgruva av hemsidor! - föredrag av Sören Jensen

Föredrag för alla TT-intresserade över hela Sverige om den stora information som finns på stiftelsens 15 hemsidor och alla andra informationssidor.

Vecka 3:
Onsdagen den 19 januari kl 19: ny studiecirkel börjar - Sören

Lördagen den 22 januari kl 16: Föredrag av Olav Johansson: Humor, inspiration och intuition

Humor, inspiration och intuition är utmärkande drag och kännetecken för det utvecklade mänskliga medvetandet. Enligt Martinus har dessa egenskaper också en gemensam mental eller andlig källa. En källa som förlöser vårt sinne och frigör oss från de "mentala fängelser" vi själva låst in oss i.

Vecka 4:

Lördagen den 29 januari kl 16: Föredrag av Gunnar Carlsson: Kraft och rörelse

All kraftutlösning i naturen är enligt Martinus manifestationer av levande varelser.
Föredraget behandlar olika former av rörelser, från tid och rum till förvandling och materia.

Vecka 5
Tisdagen den 1 februari kl 18: studiecirkel börjar - Sören

Lördagen den 5 februari kl 16: Föredrag av Claus Möller: Tredje Testamentets syn på Gud

Martinus lägger i sitt verk - Tredje Testamentet - grunden till en ny guds- och livssyn. Där visar han hur en kärleksfull Gud framträder överallt, i ett organiskt, levande och lagbundet kosmos. Där det liv vi lever är en daglig kommunikation och undervisning, eller utveckling i syfte att göra oss till “människor som Guds avbild”

Söndagen den 6 februari kl 17: möte med frivilliga

Vecka 6

Lördagen den 12 februari kl 16: Möte med inbjuden gäst: Barbro Phipps

Vi bjuder in Barbro Phipps som hjälper genom att organisera och samla pengar till Amelias barnhem, Sakhumzi i Kapstaden, Sydafrika.


Vecka 7

Lördagen den 19 februari 10-16: Heldagsseminarium med Jan Kardell: Min vilja, Guds vilja och deras samband med ”den längst levande avguden”.


Varje gång vår fria vilja överensstämmer med Guds vilja genomströmmas vi av lyckokänslor och välbefinnande och tvärtom, så är allt mentalt mörker en missriktning eller felaktig inriktning av vår fria vilja enligt Martinus. Ofta är detta med att finna Guds vilja väldigt förvirrande och det förorsakar mycket problem för oss. T ex kan vi tycka oss verkligen vilja något kärleksfullt men dess verkan blir mentalt mörker, eller, vi kan tro och uppleva att vi vill något egoistiskt men dess upplevelse blir mentalt ljus. 

Detta seminarium handlar om att fördjupa vår egen varseblivning av vår egen vilja. När kommer vår vilja från den längst levande avguden inom oss och när kommer den från det verkligt gudomliga inom oss. I detta sammanhang kommer vi att prata om yttre och inre vilja. Info och anmälan till: 0730-583663

Vecka 8

Lördagen den 26 februari kl 16: Möte med inbjuden gäst: Christer Malmström

Först var det ingen som ville lyssna på tandläkaren Christer Malmström när han år 1978 upptäckte faran med Amalgam i tänderna. Men Christer provade att använda  logiken och de kosmiska principerna i sin kamp mot giftet och blev sakkunnig i utredningen "Dentala material och hälsa" år 2003. Hör Christer berätta om detta praktiska exempel på användningen av andlig vetenskap som grund för naturvetenskap.

Vecka 9

Lördagen den 5 mars kl 16: Föredrag och samtal med Ingrid Gunnarsdotter: Andlig vetenskap och personlig utveckling

Hur kan vi använda den andliga vetenskapen som redskap i vår personliga utveckling? Föredraget kommer att kombineras med samtal kring gruppens personliga erfarenheter och frågeställningar.

Söndagen den 6 mars kl 17: möte med medarbetare


Vecka 10

Lördagen den 12 mars kl 16: Föredrag av Harald Berglund: Vårt förhållande till döden

Döden är för de flesta människor något skrämmande och okänt, något som vi helst inte talar om. Martinus ger oss en helt annan bild av denna naturliga del i vår utveckling. Han ser döden som en födelse in i en ljus och behaglig tillvaro och inte som något man behöver vara rädd för.

Vecka 11

Lördagen den 19 mars kl 12-16: Föredrag och seminarium med Maria Langekær

Det finns några platser kvar till seminariet med Maria Langekær (DK) 19 mars kl 12-16.
Maria har stor erfarenhet av att jobba utifrån känsla, logik, bön och impulser på vägen genom olika projekt. Hon har jobbat med olika chefer inom danska företag och varit med att revolutionera ett helt företag dom sista åren. På seminariet kommer Maria fokusera på:

- att förstärka deltagarens egen intuition (praktiska övningar) – och vad är intuition?
- att diskret coacha dom som behöver personlig coaching inom något område av livet
- sitt lätt användbara kurs-material ”Livets skola” som alla kan ta med sig hem efter kursen
- att vi alla går hem upplyftade av inspiration på nya områden av livet.

Anmälan 0705708936 - Pris: 150:- Det blir tolkning till svenska när det behövs.

Vecka 12

Torsdagen den 24 mars kl 16: Kontemplation med Marie Wallin med anledning av Martinus invigning och kosmiska födelse påsken 1921


Lördagen den 26 mars kl 16: Möte med inbjudna gäster från Tibet!

Möte med tibetansk buddhism (Mahayana) och ett projekt som stödjer invånarna i den tibetanska staden Ranzi med hälsovård, skola, vattenförsörjning etc, presenteras av Jampa Gelek (Tibet) Gerrit Otterloo (NL), Dawa (Tibet) och Håkan Forshult.

Vecka 13

Lördagen den 2 april kl 16: Föredrag av Birgit Edwall: Den Kvinnliga Mystiken; Balans mellan det manliga och det kvinnliga

Med en bildpresentation berättar författaren Birgit Edwall om kvinnans arketyper, om förvrängningar i historien, i myter, i religioner, i trossystem. Här återupprättas HON som modell för kosmos, som en fri energimatris, ett mystiskt ägg, allvisdom, allsjälen –Anima Mundi, kärlekens alkemi och hjärtebas och mycket mer. Vad gör vi för att återställa balansen igen?

Söndagen den 3 april kl 17: möte med medarbetare


Vecka 14

Lördagen den 9 april kl 16: Iren och sanningen

Vi bjuder in Iren som har kämpat för sin dotters rätt och fysiska/psykiska hälsa i mötet med sjukvården. I denna process och annars i livet har Iren mest av allt litat på sin egen erfarenhet.

Vecka 15

Lördagen den 16 april kl 16: Föredrag av Ingemar Fridell: Konstens mission och allkärlekens pionjärer

Just nu påverkas vår värld av starka kosmiska impulser som bland annat får till följd att konst kommer att få en ökad betydelse i framtidens kultur. Konstens djupaste syfte är att öppna människors ögon för den gudomliga skönhet som genomsyrar tillvaron; livet självt är det största av alla konstverk.

Vecka 16

Lördagen den 23 april kl 16: Søren Jensen: Påskmysteriet i kosmisk ljus

Bibelns stora händelser är moralisk undervisning. Här finns varningar och vägledning. Skådespelarna i det stora Golgatha-drama för 2000 år sedan finns runt kring oss – här och nu. Vi befinner os mitt i en invigning där ingen kommer helt igenom till kärlekens rike, det verkliga liv, utan att ”ta sitt kors” - men vad betyder detta? Vilken roll har vi själv - vart är vi på väg?

Vecka 17

Inställd: Lördagen den 30 april kl 16 var det planerat möte med inbjuden gäst: skådespelare Axel Segerström) Inställd på grund av sjukdom! Vi återvänder när vi vet mer ifall det kommer bli av senare i år...


Söndagen den 1 maj kl 17: möte med medarbetare

 


Vecka 18

Lördagen den 7 maj: inställd pga ändring på forummet!

Vecka 19

Lördagen den 14 maj kl 16: Föredrag av Ole Nyrén: Guds plan och pedagogik

Utvecklingen som har ägt rum, och som äger rum, här på Jorden är ett led i Guds plan. Med hjälp av denna utveckling nyskapar Gud det levande väsendets medvetande så att det återigen kan komma att uppleva de högsta andliga ljusvärldarna. Gud har anpassat sin pedagogik så att den tillfredsställer alla levande väsen på varje utvecklingssteg. Utvecklingens slutmål är en invigning i Guds medvetande. De andligt vetenskapliga beskrivningarna belyses med exempel från naturvetenskapen.

 

Vecka 20

Lördagen den 21 maj kl 16: Bortom vegetarism

Möte med Viktor Kohlen som berättar om det vediska förhållandet till livet och födan. Viktor m fl driver restaurang Sattva efter dessa principer.

Vecka 21

Lördagen den 28 maj kl 16: Föredrag av Claus Möller: Gud och politiken

Kommunismens grundideer finner vi hos de första kristna och omskrivs i Apostlagärningarna i Nya Testamentet. Martinus beskriver också Jesus som världens första och största kommunist och hävdar att kommunism och demokrati hör ihop. Frågan för kvällen blir om politiken och Gud kan förenas i en högre syntes.

Vecka 22 
Onsdag-söndag 1-5 juni kl 16-21: öppet hus i samband med HBTQ-festivalen:

Fredagen den 3 juni kl 18 föredrag av Claus Möller: Martinus

Martinus var en dansk författare (1890-1981) som med sitt verk TREDJE TESTAMENTET, är Danmarks mest produktive författare genom tiderna. Hans författarskap utgör ett religiöst, filosofiskt eller andligtvetenskapligt verk, som bland annat förklarar den sexuella utvecklingen genom växt- och djurriket och fram till ”den färdiga människan”. Där den sexuella mångfald vi ser i samhället, utgör stadier på en utveckling mot ”Guds skapelse av människan som sin avbild”.

Lördagen den 4 juni kl 18 föredrag av Claus Möller: HBTQ-frågorna i ljuset av Tredje testamentet

I Tomasevangeliet omtalas en sexuell förvandling med ord som tillskrivs Jesus. ”När ni gör det som är två till ett, och när ni gör det inre likt det yttre och det yttre likt det inre och det övre likt det undre, och när ni gör det manliga och det kvinnliga till ett enda, så att det manliga inte är manligt och det kvinnliga inte är kvinnligt..., då skall ni gå in i (riket).” Tredje Testamentet förklarar denna process.

Söndagen den 5 juni kl 18 föredrag av Claus Möller: Sexualitet i förvandling

I den sexualpolitiska debatten står natur- och kulturperspektiven mot varandra. Martinus visar hur perspektiven kan överbyggas och inte behöver stå i ett motsatsförhållande till varandra.


Söndagen den 5 juni kl 15: möte med medarbetare och avslutning för vårens aktiviteter i lokalen
 

 

 

Du kan även nå oss på tel 031-18 36 65 - eller kontakta oss här .