Ny Kultur – Göteborgsnätverket för Martinus verk: Tredje testamentet, är en ideell förening i Göteborg som bedriver informations-, föredrags-, kurs- och studiecirklar utöver den verksamhet som finns på webbsidan www.nykultur.com

Föredrag nedan arrangeras av: Ny Kultur – Göteborgsnätverket för Martinus verk, Tredje Testamentet
i samarbete med Studiefrämjandet i Göteborg

Claus6

Kontaktperson:
Ann Kollberg
Mobil: 070-3144019
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Föreläsningar och samtal utifrån Martinus verk Tredje Testamentet
Göteborg hösten 2018 - Lördagar kl. 15 - 17 inkl. frågestund

 

Adress: NBV Mölndalsvägen 30 C, 4 vån (hiss)

Hållplats: Almedal

Parkering finns

Fika finns

Entré kr. 50

 

22/9 Sören Jensen: Moralisk utveckling

Utveckling äger rum överallt i tillvaron, men det är bara den moraliska utvecklingen som ledar till fred, hälsa och lycka. Den andliga vetenskapen i Tredje Testamentet gör det möjligt att analysera livets många detaljer och skilja "gott" och "ont", dvs. det som leder till lycka eller olycka.

 

20/10 Eva Gusmark: Att vända trötthet till livskraft

Antalet människor som drabbas av utmattningssyndrom och annan onaturlig trötthet ökar lavinartat i Sverige. Vad beror denna ökning på? Vad är egentligen orsaken till trötthet? Hur kan man vända den stora tröttheten till livskraft? Och vad är egentligen livskraft? Föredraget belyser bland annat andliga förklaringar till trötthetens djupaste orsaker, vad som sker när vi sover och vad livskraft är.

 

27/10 Gunnar-Martin Aronsson: Kraften i förlåtelse

Martinus beskriver hur förlåtelse neutraliserar obehaglig karma, och hur förlåtelse skapar "medvind" från Försynen. Coachen Gunnar Martin Aronsson berättar mer om hur kosmologins analyser hjälper oss förlåta.

 

24/11 Sören Jensen: Vem är livet?

Bakom denna ovanliga fråga gömmer sig den största andliga hemligheten av alla. I ljuset av Tredje Testamentet får vårt dagliga liv kosmiskt perspektiv. Från vår innersta kärna, det eviga jaget, dirigeras vår dagliga, men eviga, tillvaro. Kunskapen om dom kosmiska principerna gör oss så småningom till herre över våra begär och det verkliga livet öppnar sig framför för våra ögon.

 

15/12 Aita Päts: Camino de Santiago på liv och död, 800 km under 5 veckor

Detta är också titeln på Aitas nya bok. Aita har tidigare publicerat "Från utbränd till upplyst".

 

NY KULTUR - GÖTEBORGSNÄTVERKET FÖR INFORMATION OM MARTINUS VERK I SAMARBETE MED NBV

 

 

NBVlOGO

 

För mer information om föredrag skicka mail till
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Tänk er en värld där krig, konkurrens och fiendskap har upphört!

Där religionernas utlovade kärleksbudskap förklarats och förverkligats. Där fred och harmoni råder.

Där Buddhas, Jesus och Muhammeds livsgärningar strålar samman. Där Guds alla intentioner med världens skapelsesprocesser ses klart och tydligt för både förstånd och hjärta. Där vår andliga och biologiska utveckling visar hän mot ett nytt steg i evolutionen mot ”Jesus rike” som mer och mer blir av denna värld. Där ditt mänskliga psyke och innersta struktur principiellt utreds så att du bättre förstår dig själv. Där alla människor, djur och växter lever i ett organiskt universum, i Gud och där du i allt och alla – ständigt står i ett möte med detta levande liv – med Gud. Där Gud genom livet talar till oss alla, undervisar oss och från liv till liv för oss framåt. Där den enda ”död” som finns är av mental natur, i en falsk föreställning om livet och tillvaron. Där allt annat visar på livets evighetsstruktur och där fundamentet för denna struktur finns bakom vårt eget psyke, i form av vår innersta jagupplevelse. Så har du kärnan i ett unikt författarskap: Tredje testamentet av Martinus. Där 'Livets bog' del 1-7 och symbolböckerna 'Den eviga världsbilden' del 1-6, samt ett 30-tal småböcker introducerar dig till ett nytt sätt att tänka.

Ny Kultur – Göteborgsnätverket för Martinus verk: Tredje testamentet, heter en nybildad ideell förening i Göteborg som bedriver informations-, föredrags-, kurs- och studiecirklar utöver den verksamhet som finns på webbsidan nykultur.com. Vi har valt formen ideell förening, med stadgar som säger att medlemskap bara kan ske på inbjudan, för att på ett enkelt och billigt sätt få myndigheternas godkännande, med ett organisationsnummer och ett bankkonto knutna till den verksamhet vi vill bedriva. Med denna modell vill vi skapa en platt, demokratisk organisationsstruktur för det interna arbetet vi bedriver, där medarbetarskap och medlemskap utgör den formalia som skall till, men där vi i praxis bedriver en verksamhet som är öppen för alla att ta del av.

Göteborgsnätverket för Martinus verk
(org. Nr: 802466-7092   Pg. 648901-7)